Ryba z warzywami, kaszanka z jabłkami, kiełbaski, szaszłyki (w tym z królikiem, kurczakiem, suszonymi pomidorami, łososiem), grillowane sery pleśniowe, cukinia faszerowana, pieczarki z kaszą jaglaną, grillowane banany z czekoladą i wiele wile innych frykasów pieściło podniebienia komisji konkursowej, która miała niełatwe zadnie by wybrać te, które zachwyciły najbardziej.
Na pierwsze miejsce wg jury zasłużyła załoga z Pobiela, która po mistrzowsku przygotowała grillowaną faszerowaną cukinię. Grillowane pieczarki z kaszą jaglaną w wersji fit dały drugie miejsce Lenie Olejnik, natomiast trzecie miejsce na podium ekipie z Sułowa Wielkiego zapewniły grillowane banany w mlecznej czekoladzie. Wyróżnienie otrzymała rodzina Owsianików z Kamienia Górowskiego za wyśmienite szaszłyki z suszonymi pomidorami i królikiem. Bardzo dziękujemy wszystkim uczestnikom za ogromne zaangażowanie, zwycięzcom serdecznie gratulujemy i zapraszamy za rok na kolejną edycję Grillowych Zmagań w Wąsoszu.